Muskat

Halv muskatnødHer i huset er vi vilde med smagen af friskrevet muskatnød. Samtidig er det en sand fornøjelse at studere muskatnødens indvendige struktur, der fremkommer når man har revet noget af den. En tidligere kollega medbragte engang en plade mælkechokolade med muskat på arbejde, desværre har jeg glemt producentens navn, det var en yderst delikat oplevelse. Den krydrede smag af muskat passede perfekt til den søde mælkechokolade. I det hele taget er chokolade med krydderier et hit. Tag f.eks. kanel, chili eller koriander, som alle i små mængder giver chokoladen et ekstra pift. Min tidligere indiske stam-Take way havde choco-chili-ice cream, med lige akkurat nok chili til at det prikkede på læberne og i mundhulen :-)

Jeg tror at jeg vil prøve at lave choko-muskatis næste gang jeg finder ismaskinen frem. Eller hvad med en kop rygende varm chokolade med flødeskum og revet muskat? Men det er nok nærmere en vinterting.

Ps. Muskat er også godt i rødbedekage. Kog et par rødbeder og blendt dem godt, og lad det så erstatte revet squash og halvdelen af olien i en opskrift på squashkage. Det smager godt! Og kagen får den mest fantastiske røde farve – helt naturligt!

Dette indlæg blev udgivet i Muskat. Bogmærk permalinket.

2 kommentarer til Muskat

  1. Rasmine skriver:

    Den røde kage må jeg prøve! Da jeg ellers ikke er særlig huslig, har jeg googlet på squashkage og bl.a. fundet en opskrift på chokolade/squash-kage. Gad vidst, hvordan chokolade og rødbede smager sammen …

  2. admin skriver:

    Jeg tror at chokolade og rødbede kan være rigtig godt. I en rødbedekage ville jeg vælge mørk chokolade og samtidig krydre med vanilje (udover muskat :-) ) Ellers vil jeg gætte på at lys chokolade vil være bedst. Godt nok er indeholder rødbeder meget sukker, men de er ikke SØD-søde i egentlig forstand. Hmm, kunne være interessant at prøve sukkersyltede rødbeder med vaniljeis og chokoladedrys/sovs….

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>