Chokodamias :-)

I Schiphols chokoladeafdeling, på vej hjem fra Amsterdam i torsdags, fandt jeg en pose chokoladeovertrukne macadamianødder. De måtte prøves! Macadamianødder er da så afgjort verdens mest delikate nød, og når der så lægges lidt af verdens mest delikate bønne til, så må det jo være en kombination der rykker. Jeg gav posen til Anders, lod som om det var en gave :-) Han ved nu lige så godt som jeg, at det lige så meget var en gave til mig som til ham! De smagte godt, men… Nødderne var overtrukket med en god mørk chokolade. Desværre. Fordi chokoladen overdøvede fuldstændig macadamianøddens milde smag. Så jeg tror at en lysere chokolade med en knap så markant kakaosmag ville passe meget bedre til denne nød. Eller måske endda hvid chokolade.

Dette indlæg blev udgivet i Chokolade, Macadamia. Bogmærk permalinket.

4 kommentarer til Chokodamias :-)

  1. Rasmine skriver:

    Jeg har prøvet at forestille mig macadamianødder sammen med lys eller hvid chokolade, men jeg tror faktisk slet ikke, denne nød egner sig til at indtages sammen med nogen form for chokolade, hvis man skal kunne smage den, og så er det jo spild. Har du afprøvet det i mellemtiden?

  2. admin skriver:

    Endnu ikke. Alle de poser med macadamianødder jeg har liggende indeholder saltede nødder, og jeg har ikke været på jagt efter de usaltede endnu. Jeg læste engang (godt nok om cashewnødder) at man kunne afsalte nødder ved at lægge de saltede nødder i blød i vand og derefter tørre dem i ovnen. Det måtte jo prøves, men det virker ikke. Ikke til konfekt. Så jeg må hellere vente med at afprøve hvide og lyse chocodamias til jeg finder de rigtige usaltede nødder. Men har googlet lidt, og fundet mange opskrifter der kombinerer hvid chocolade og macadamianødder. Så jeg tror det har potentiale :-)

  3. Rasmine skriver:

    Det vil jeg glæde mig til at høre mere om :-)

  4. Pingback: En chokomans bekendelser » Blog Archive » Macadamianødder igen

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>