Iskoldt!

Jeg har i et stykke tid syntes at vores fryser er koldere end andre frysere jeg har været vant til. Det fik jeg så bekræftet i dag. Jeg havde forberedt ismasse til choko-muskat-is, og ismaskinen har været klar i nogen tid. Den ismaskine jeg er i besiddelse af består af en skål der skal forkøles, og en motoriseret omrører som placeres i den kolde skål. Skålen består af to skåle indeni hinanden; en yderskål af plastic og en inderskål af metal. I mellem de to er en væske som skal være frossen når man kører is på den. I følge brugsanvisningen skal skålen stå i fryseren i et døgns tid før den er klar til brug. Maskinen virker således, at den del af ismassen der ligger ud mod metalkanten hurtigt fryser til, hvorefter omrøreren sørger for at få rørt det frosne is ind i massen, så noget andet kan komme til at blive frosset. Det tager typisk ½ time at fryse ca. 1 l ismasse. I dag skulle jeg jo så vise Anders hvordan det virker. Men allerede efter et minuts tid gik omrøreren i stå, der var frosset så meget ismasse at den lille motor slet ikke kunne trække omrøreren rundt. Så vi måtte tage skeer og knive i brug for at få skrabet det frosne af siden og få frosset hele mængden af ismasse. Det gik hurtigt, ca. 10 min, så var den færdig. Den eneste forklaring jeg kan komme på er at metalskålen har været alt for kold, så det gik for hurtigt at fryse massen ind. Så måske skal der skrues en anelse op for fryseren? I hvert fald skal vi have et termometer der kan fortælle den præcise temperatur.

Choko-muskat-isen? Jo, den var god. Hvis ikke man er lige så meget til muskat som vi er, så tror jeg der var for meget i. Men jeg synes den var lige tilpas.

Opskrift:

  • ½ l piskefløde
  • 4 æggeblommer
  • 5 spsk flormelis
  • 2 spsk kakaopulver
  • ½ friskrevet muskatnød
  • 100 g hakket chokolade

Piskeflødes bringes i kog. Imens piskes æggeblommerne godt med sukker, kakao og muskat. Den kogende piskefløde hældes over æggemassen under omrøring. Derefter hældes massen tilbage i gryden, og varmes op indtil den begynder at blive tykkere. Den skal have en god cremet konsistens. Massen køles helt af inden den kommer på ismaskinen. Kan også fryses i fryseren, men så er det bedst at bruge en metalbeholder, og der skal røres jævnligt i den de første tre timer. Den hakkede chokolade fik jeg aldrig puttet i, det skal ske under indfrysning på maskinen, og i dag gik det så stærkt at jeg glemte det.

Dette indlæg blev udgivet i Chokolade, Muskat. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>