Dårlig kemi %¤#/”¤%&

Så skete det igen! Min puls begynder at stige, der er et vredesudbrud på vej, og jeg får sådan en trang til at tage Organic Chemistry, Gummibiblen, General Chemistry eller en anden af mine temmelig tunge kemibøger, og slå en journalist i hovedet med! Denne gang er det den journalist som i et anfald af sensationsmageri forsøger at skræmme os med overskriften: Cremen til kroppen er fuld af kemi! Måske kunne slaget overføre en smule viden til hendes hjerne…
Øv! Jeg bliver så ked af det på mit fags vegne når dets titel, fuldstændig ufortjent, benyttes, og dermed opfattes, som et skældsord. Det kan da godt være at alle de der testede hudcremer er fulde af kemi, men det er så sikkert som “amen” i kirken at den der er mærket økologisk, naturlig, parfumefri og fri for allergifremkaldende stoffer er AKKURAT lige så fyldt med kemi. Det at fremstille cremen er kemi. Alle naturlige og unaturlige stoffer er KEMI!! Desværre er sådanne ignorante tåber med til at skabe en irrationel angst for et eller andet (for dem) udefinerbart kaldet “kemi”. Kemi forbindes med alt hvad der er dårligt. Og folk tror at så snart de køber et produkt “uden kemi” så er det sundt og godt for dem, hvilket absolut ikke er sandt.
Hvorfor kan de dog ikke lære at sige “sundhedsskadelige kemiske forbindelser”?

Dette indlæg blev udgivet i Brok. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>