Food pairing

Jeg faldt tilfældigt over en hjemmeside som giver et overblik over food pairing, altså det at sammensætte ingredienser så de smagsmæssigt passer sammen. Food pairing benyttes i den finere eksperimentelle (molekylære) gastronomi, til at skabe nye smagsoplevelser ved at kombinere ingredienser på usædvanlige måder. Hvem ville egentlig have troet at kaviar og hvid chokolade går godt sammen? Eller at kakao og parmesan supplerer hinanden godt?
Faktisk passer chokolade til rigtig mange ting, og det giver jo chokomaner som mig en god undskyldning for spise chokolade hele tiden. Pudsigt nok skulle chokolade og yoghurt være en god kombination i følge chokolades parringstræ. Jeg husker ellers at jeg en enkelt gang fik chokoladeyoghurt som barn; det var ikke et hit. Selv hunden ville ikke have det. Men måske man skulle prøve igen i den molekylære gastronomis navn?
Eller hvad med chokolade og blomkål?

Jeg vender tilbage…

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>