Vandvitalisering

Siden Anders blev kasserer i Liberal Alliance Fyn har han fået post, som vi er lidt uforstående overfor. Et eksempel er bladet Visitor, som er branchemagasin for hotel-, restaurations- og turisterhvervet i Danmark. I maj-nummeret var en artikel med titlen: “Grander-vand har særlige egenskaber”. Det lød jo spændende. Grander-vand er opfundet af en østriger ved navn Johan Grander, og skulle efter sigende have helt fantastiske egenskaber. På hjemmesiden nævnes bl.a.:

 • vands bedre smag
 • længere holdbarhed
 • øget trang til at drikke mere vand
 • naturligere smag i levnedsmidler
 • forbedret plantevækst
 • forøget blomsterpragt
 • besparelse på vaske- og rengøringsmidler osv.

Og hvordan får man så dette vidundervand? Jo, det skal naturligvis blot vitaliseres! Alt hvad der behøves er en gennemstrømningsboks, som indeholder “indkapslet informationsvand”, der er “særligt højkvalitetsvand fra en østrigsk bjergkilde”. Vandet ledes altså igennem en boks, hvor det udsættes for kvalitetsvand. På hjemmesiden står endvidere:

“Den originale Grander Vandvitalisering bygger på informationsoverførsel. Intet bliver tilsat og intet bliver fjernet fra vandet.”

Så blot ved at lade vand “se” det østrigske kvalitetsvand, bliver det vitaliseret, og tilegner sig en lang række fantastiske egenskaber! Det er jo nærmest trylleri!

Det er i og for sig i orden at man prøver at sælge sådan en omgang snyd til folk, som villigt lader sig tage ved næsen. Men at kalde det videnskabeligt bevist at det virker, når der ikke findes EN ENESTE videnskabelig artikel om Grander-teknologien, det er at gå over stregen. Jeg har ikke noget i mod at folk tror, og dette er intet andet end “religion” på linje med biodynamisk landbrug o.lign., men man skal ikke retfærdiggøre troen med henvisning til videnskab. En østrigsk biolog har sågar fået rettens ord for at det er i orden at kalde Grander-teknologien for pseudovidenskabeligt humbug.

Jeg kan ikke helt finde ud af om jeg skal le eller græde. Le, fordi det er urkomisk og giver anledning til et godt grin (det skulle jo også være så sundt), eller græde, fordi der tilsyneladende er mennesker, der har brug for at tro på den slags mirakler, og andre der er hensynsløse nok til at udnytte det.

I artiklen i Visitor fortæller indehaveren af Café Europa i København hvordan kaffe og kakao smager meget bedre når det laves med Grander-vand. Og fordi de vil vise at vandet har værdi, er de begyndt at tage penge for det Grander-vand, der sælges i caféen. Tja, dér går min grænse. Jeg har været på Café Europa for sidste gang!

Dette indlæg blev udgivet i Brok. Bogmærk permalinket.

12 kommentarer til Vandvitalisering

 1. Gittw Kristiansen skriver:

  Naturligvis har også Chokomaner ret til deres mening. Frem for at stole på en unavngiven af slagsen vælger jeg at stole på venner, som uden tvivl er lige så intelligente og erfarne som dig !!!

 2. Danielle skriver:

  Ovenstående kommentar har jeg noget svært ved at tage seriøst. Og kan heller ikke helt finde ud af om det er kritik af mig?

 3. peter kruse larsen skriver:

  Kære Chokoman

  (Ja jeg ved heller ikke om jeg skal le eller græde når almindelig snusfornuft bliver ophøjet til videnskabelighed.
  Der er ingen Hæderlige videnskabsmænd der ved deres fulde fem vil stå frem og påstå at de ved alt hvad der er værd at vide om vand. Men i øjeblikket bliver der fosket intnst i disse sager og det ville jo ogsKå våre sørgeligt hvis man lod alle de dokumenteret effekter af det revitalisret vand stå hen i det uvisse med henvisning til termodynamik elektromagnetisme og kemi i den udstrækning vi kender indtil nu.
  Klik ind på nettet og chek hvem der anvender det! Det er lige fra små virsomheder til store kobbermineselskaber og feks Mercedes-Benz.
  Men dig kan de nok ikke nare….
  Desuden findes der beviser pa at bakteriekulturen nedbrydes over tid i Grander vand

  Måske er det slet ikke så mystisk… Det er et spørgsmål om at undersøge kendsgerninger og den videnskabsmand der med henvisninger til sin erhvervet boglige lærdom nægter at undersøge områder der ikke passer ind i disse paredigmer og terminologier selv når faktuelle resultater buldrer på dørene kan ikke anse sig selv som videnskabsmand i nogen forstand.
  Ja Ja jorden er flack som en pandekage….!

  Hilsen

  Peter Kruse Larsen

 4. Tja, det tog som bekendt 4.000 år, før akupunktur blev stuerent i den vestlige hemisfære. Nu er der bare det “uheldige” i denne situation med Grander-vand, at det virker – lige som akupunktur (og tyngdekraft og magnetisme, som vi heller ikke ved hvad er :). Men vi kan se det virker.

  Det ses tydeligst deri, at industri-, hotelbranchen, m.fl. især i Østrig, Schweiz og Tyskland allerede for snart 20 år siden tog teknikken til sig. Hvorfor? Fordi det kan ses helt klart på bundlinien i regnskaberne. Foruden besparelser i brug af kemikalier, vaskemidler, m. m. kan man se, at engangsinvesteringen er tjent hjem på meget kort tid (og der er ingen vedligeholdelsesudgifter). I flere tilfælde på 6-12 måneder.

  Men, kig lige på det link, jeg har lagt ind ovenfor. Så kan det være din horisont bliver udvidet lidt. Og så kan det godt være, at du heller ikke tager mine kommentarer seriøst, men det er din business ;o)

  Venlig hilsen

  Kurt

 5. Kurt Lykke Ingesen skriver:

  Nå, jeg ved ikke, om linket kom med. Derfor kommer det hér: http://www.tvsyd.dk/video/31236

  Venlig hilsen

  Kurt

 6. Knud Broager skriver:

  Kære Danielle.
  Mængden af information er enorm, og det er ikk til at vide, hva der er rigtigt o forkert – man skal altid være skeptisk -det er sundt. Jeg er ked af at skuffe dig, men grander vand er en realitet. Vi har haft det installeret om fast installation siden 2006, og hr kun haft glæde af det – kan fortælle om det i dagevis. Men det kræver at man tænker i andre baner – informationsoverførsel. Men kig selv på http://www.grander.com eller skriv grander vand i google og få selv syn for sagen. Hvis du vil vide mere, er du velkommen til at kontakte mig på knudbroager@mail.dk
  De varmeste hilsen – Knud Broager

 7. Danielle skriver:

  Jeg har ikke været aktiv på denne blog i nogen tid, og derfor ikke fået lagt gamle kommentarer på, det beklager jeg.

  Såvel akupunktur som tyngdekraft og magnetisme (i øvrigt fænomener som jeg ikke mener burde sammenlignes så skødesløst som af Kurt Lykke Ingesen) resulterer i effekter som direkte kan ses, føles og måles med fysiske metoder og direkte sammenkædes med årsagen. Det er lige præcist dét der er problemet med grandervand: de påståede effekter (bedre økonomi, besparelse af kemikalier osv.) er ikke noget som beviseligt kan siges at stamme fra vandet. Det er nogens tro på at sådan er det. Sjovt nok kommer jeg til at tænke på den her bezinsparedims som man sætter på bilen, og så vil man spare benzin. MEN, den virker altså bedst når man i stedet for at køre 140 km/t sætter hastigheden ned til 110 km/t. Pudsigt nok er det også videnskabeligt bevist, at motorer bruger mindre benzin ved den lavere hastighed. Så kunne det være tilfældet, at man sparer benzin blot fordi man sætter hastigheden ned? Nej, naturligvis ikke. Det skyldes da sparedimsen! Jeg håber, at ironien i det netop skrevne træder tydeligt i gennem.

  Folk tror på det de vil tro på. Det er ok med mig, at der er nogen der vælger at tro på grandervand. Der er også folk der tror på Gud, spøgelser og julemanden, men det bliver de altså ikke mere sande af. Og før jeg ser et videnskabeligt bevis, som viser at der rent faktisk sker noget med alm. vand som har været i gennem grandermaskinen, så vil jeg til hver en tid påstå, at det er humbug. På linje med religion, sort magi og kontakt med afdøde.

 8. Kurt Lykke Ingesen skriver:

  Med hensyn til tro, Danielle, så er det for mig tydeligt, at du har din tro – eller skulle vi sige anti-tro? For du har ingen argumenter, som er baseret på fakta. Kun tro. Og du er åbenbart helt døv overfor fakta, som ikke stemmer over ens med din tro. Eksempelvis TV2-udsendelsen i linket, jeg lagde ind. Hvordan vil du bortforklare (med din tro), at de interviewede firmaer har benhårde, målbare facts tale ud fra? Eller tror du, at de også er blevet ført bag lyset eller hallucinerer?

  I USA har de et ordsprog, som siger: “Don’t knock on it before you have tried it.” Og det synes jeg passer fint på dig og din situation.

  Når jeg støder på noget nyt, som lyder fantastisk, siger jeg “Interessant, lad mig se, om det er noget for mig. Om det også fungerer sådan i min situation.” Men, nu er jeg jo heller ikke bange for at dumme mig. Det er fordi jeg ved, at det er igennem at fejle, at jeg lærer noget. Ikke ved at sidde i mit elfenbenstårn og være dommer over dit og dat. Det er lidt koldt og ensomt der oppe, ikke? Og lærer jeg noget af det? Nej. Intet.

  Og lige til sidst: Johann Grander vidste heller ikke, hvad det var, der foregik, da huskatten ikke ville drikke andet vand, end det et magnetiseringsapparat, han havde eksperimenteret med, havde ligget i. Han tænkte: “Den kat har et instinkt. Den ved et eller andet, jeg ikke ved. Jeg må hellere undersøge, hvad der er så specielt ved det vand.” Og det var starten på det, vi kalder Grander-vand i dag. Johann Grander er i øvrigt blevet hædret flere gange af videnskabsmænd, for det arbejde han har gjort for at udvikle det vitaliserede vand. Du kan, hvis du tør, læse dette interview med Prof. Dr. Yuri Rachmanin hér: http://www.grander-technologie.com/dk/wissenschaft/interview.php

 9. Danielle skriver:

  Kære Kurt Lykke Ingesen,

  Du behøver ikke tale ned til mig, fordi jeg ikke tror på dit vås. Det får mig ganske enkelt blot til at synes, at det er endnu mere latterligt :-) Og hvis DU tør, kan du jo læse: http://www.aquamedia.at/templates/index.cfm/id/15662

 10. Anders Wegge Keller skriver:

  Kurt, det er tydeligt at se du er troende. Det skal du have lov til, så længe du ikke bliver fornærmet over at andre ikke deler din tro. Men eftersom du insisterer på at Grandervandet virker, vil jeg gerne høre hvornår jeg kan komme forbi din bopæl for at foretage et dobbeltblindt forsøg af din installation.

  Den TV-udsendelse du linker til, indeholder ikke andet end placebo-effekt.

  Vidste du iøvrigt at UVO tabte en injuriesag mod en østrigsk forsker, der kaldte firmaet for “bedrageriske sælgere af uvidenskabligt humbug”? Med alle de positive postulater der er i omløb, burde det ellers have været en smal sag at vinde den sag, hvis der ellers var noget om snakken.

 11. Kurt Holdgaard skriver:

  Spar med Grander vand.

  For 3 år siden flyttede jeg til Århus fra Silkeborg, hvor vi kunne tappe dejligt kurvand fra hanen. Min oplevelse med vandet her var afskyeligt, alt kalkede til, vi købte vand på flasker til at drikke og for at kunne lave velsmagende te og kaffe uden kalk flager. VVS installatøren sagde vi måtte skifte varmeveksleren for at få tryk på det varme vand.
  Så hørte jeg om Grander og kontaktede nogen der havde det, og fik en box monteret.
  Nu drikker vi dejligt vand, kaffe og te. Trykket på det varme vand er steget markant så vi sparer 12000 kr + montering af varmeveksler. Vaskemaskine og opvasker bruger 50% mindre sæbe og kører på sparetid og porcelæn og glas bliver super blankt.
  Jeg er ligeglad med om det er hokus pokus blot det virker.

 12. Rune skriver:

  Der er såmænd intet hokus pokus vedr. Grandervand, vand er som bekendt flydende krystal – bevist af Dr. Gerald Pollack ( http://www.youtube.com/watch?v=XVBEwn6iWOo&feature=player_embedded ) og er derfor modtagelig for forskelige elektromagnetiske påvirkninger, det Johan Grander gør ved vandet er at udsætte det for elektromagnetisk påvirkning ved omkring 100khz ( har intet med vand fra en mine at gøre, eller urvand ) således at vandets cluster ændre karakter, men ikke nok med det, så vedblive denne nye cluster struktur i vandet og er ydermere i stand til at “viderebringe” samme struktur til andet vand ( da det fortsat svinger ved omkring 100khz ) – hvorvidt dette er gavnligt for mennesker ( at drikke eller andet ) er uvist, men det ændre på både cellestrukturen og vores DNA hvorved jeg nok ville betænke mig ved vedvarende brug af Grandervand – omvendt kan man sige vi i forvejen udsætter os for et dagligt bombardement af elektromagnetisk stråling fra diverse teknologiske tilvejebringelse såsom mobil telefoner, trådløst udstyr, mikrobølgeovne, radio/TV osv. – har selv prøvet Grandervand, og må sige det lever op til forventningen, med hensyn til “rense” men at det ligefrem skulle være sundt tvivler jeg på

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>